Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkät: De borde hända mer i Sveg

/
  • På fritidsgården är det alltid mycket folk. Marielle Svensson, Josefin Eliasson, Oskar Swanström och Magnus Svensson är där nästan varje kväll.– Det finns ingenting annat att göra, muttrar Marielle.Det är inte ovanligt att det kommer 50 personer en vanlig vardagskväll, särskilt inte när det, som nu, är ”Idol” på tv. Då sitter alla och trängs i soffan i tv-rummet.”Mysigt, då får man sitta nära varandra”, säger Magnus, som önskar att det fanns en cykelpark i Sveg.– Det är jättemånga som är intresserade av att cykla, fortsätter han.– Det skulle också vara kul om det hände mer på folkparken Storön, säger Josefin.
  • Mattias Ljungberg, André Hammargård och Rasmus Johansson har varit på hockeyträning och stannar till en stund vid busshållplatsen och pratar innan de säger hejdå till varandra. De säger att det största nöjet i Sveg är att cykla eller åka moppe runt Statoil.”Ibland har vi roligt, men det är klart att det borde hända mer. Man vill ju ha mer party. Vi ser fram emot Björnfesten senare i höst”, säger de.
  • Madeleine Hedberg sitter  inne i fikarummet och dricker kaffe. Det blir mycket pimplande eftersom det är gratis, förklarar hon. Hon tycker att folk klagar för mycket på att ingenting händer. ”Sveg är bra som det är. Fast jag skulle förstås vilja att det fanns mer idrott utöver det vanliga. Jag tränade trampolin förut, men det upphörde eftersom det inte fanns någon tränare”, säger hon.

På fritidsgården, bara ett stenkast från lokalen där Kreativ explosion håller till, är det däremot mycket folk.

Annons

Och alla väntar de på tv-programmet ”Idol”. De flesta tycker att det borde hända mer i Sveg.
Text: Sara Strömberg Foto: Mattias Pettersson

Mer läsning

Annons