Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eniro i Östersund lägger ner

64 stycken tjänster berörs i Östersund.

På tisdagsförmiddagen kom beskedet att sökföretaget Eniro lägger ner i Östersund och Sundsvall. Totalt är det 122 personer som berörs varav 64 stycken i Östersund. Tjänsterna flyttas till verksamheterna i Kristianstad och Norrköping och alla tillsvidareanställda i Östersund och Sundsvall kommer erbjudas medflytt. 

Eva Ernfors, pressansvarig på Eniro var på plats i Östersund under morgonen när medarbetarna fick beskedet under ett extrainkallat informationsmöte.

Hur tog medarbetarna mot beskedet?

– Det är ett tungt besked att få, säger Ernfors.

Av de 64 anställda är 42 tillsvidareanställda, dessa kommer erbjudas tjänst i Kristianstad eller Norrköping. De övriga 22 som är timanställda blir uppsagda.

– Det är mycket information att ta in för medarbetarna, de har blivit arbetsbefriade i dag, säger Ernfors.

Varför läggs kontoret Östersund ner?

Ernfors berättar att det är flera olika faktorer, en av dessa är att det är bättre rekryteringsmöjligheter i Kristianstad och Norrköping.

– Förutsättningarna är bättre att driva verksamheten där, säger Ernfors.

Hon berättar att avvecklingen kommer från att användarbeteendet ändras, man surfar i mobil eller på surfplatta i stället. Den sista maj avvecklas verksamheten.