Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eniro i Östersund lägger ner

64 stycken tjänster berörs i Östersund.

Annons

På tisdagsförmiddagen kom beskedet att sökföretaget Eniro lägger ner i Östersund och Sundsvall. Totalt är det 122 personer som berörs varav 64 stycken i Östersund. Tjänsterna flyttas till verksamheterna i Kristianstad och Norrköping och alla tillsvidareanställda i Östersund och Sundsvall kommer erbjudas medflytt. 

Eva Ernfors, pressansvarig på Eniro var på plats i Östersund under morgonen när medarbetarna fick beskedet under ett extrainkallat informationsmöte.

Hur tog medarbetarna mot beskedet?

– Det är ett tungt besked att få, säger Ernfors.

Av de 64 anställda är 42 tillsvidareanställda, dessa kommer erbjudas tjänst i Kristianstad eller Norrköping. De övriga 22 som är timanställda blir uppsagda.

– Det är mycket information att ta in för medarbetarna, de har blivit arbetsbefriade i dag, säger Ernfors.

Varför läggs kontoret Östersund ner?

Ernfors berättar att det är flera olika faktorer, en av dessa är att det är bättre rekryteringsmöjligheter i Kristianstad och Norrköping.

– Förutsättningarna är bättre att driva verksamheten där, säger Ernfors.

Hon berättar att avvecklingen kommer från att användarbeteendet ändras, man surfar i mobil eller på surfplatta i stället. Den sista maj avvecklas verksamheten.