Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enhandsparad stoppade IFK Östersund

Välspelat och tajt – men ganska chansfattigt.
Till slut fick dock Ismael Strömstedt läget IFK Östersund väntat på:
– Jag trodde det bara var att sätta dit den ... men deras målvakt är riktigt bra, säger IFK-forwarden efter 0–0 mot Ånge.

Kamp om varje centimeter och ingenting gratis – matchen mellan IFK och Ånge hade i många avseenden karaktären av ett derby.

Och enligt Ismael Strömstedt ligger det en del i det:

– Ja, det är lite av derby mot Ånge ... på nåt sätt så är de vår huvudkonkurrent i och med att vi mött varandra så många gånger.

– Det brukar se ut så här, säger han.

Och att Ånge började starkast var även det ganska väntat, i alla fall enligt tränaren Adam Mattiasson.

– De började aggressivt första fem-tio minuterna, och det hade vi snackat om innan att det nog skulle bli så ... så vår plan var ju att försöka "nolla" starten. Och det lyckades vi ju men, och sen tycker jag vi tog över.

Man hade också en bra chans när Tom Perman fyrade av en riktig rökare från vänsterläge – Ånges duktige målvakt Lloyd Saxton svarade dock för en vass räddning.

Efter pausen blev IFK:s övertag så sakteliga mer markant. Hemmakeepern Patrik Kvarnlöf fick det allt lugnare, men offensivt ville det sig inte riktigt för IFK.

– Helt låst, Ånge hade stängt bakåt. Vi fick inga riktiga chanser förrän på slutet, men då var det mest tillfälligheter, inget vi spelade oss till, säger Ismael Strömstedt.

Som i 86:e minuten när Martin Hedberg kunde klämma till efter en hörna. Saxton lyckades dock parera inne i gröten.

– Och sen var det Martin som också skickade in bollen i andraläget – Christoffer Fryklund skarvade den vidare till mig och jag trodde att det bara var att lägga in den, säger Strömstedt.

– Men jag fick ingen riktigt bra träff, och målvakten gjorde ju också en riktigt bra räddning.

En enhandsparad räddade Saxton i det läget och när Strömstedt fick klappa till en gång till var Ånges kollektiva block framme och styrde undan bollen till ännu en hörna – så höll på att resultera i andra änden av banan.

I en blixtkontring kunde Kraig Rochester testa Patrik Kvarnlöf med ett tungt avslut.

– Det kändes ju riktigt surt när de fick den där kontringen, men Putte gör ju en kanonräddning, säger Strömstedt.

Som ändå var nöjd med pinnen:

– Ja, jag tycker det var ett rättvist resultat, avslutar han.

Även Adam Mattiasson hade positiva känslor efter matchen:

– Vi gör ju en bra match, jobbar som en enhet och krigar bra. Jag är jättenöjd med hela laget.

Positiv är också Mattiassons första rapport om den fotskada som tog skyttekungen Jonathan Lundbäck av planen mitt i den andra halvleken.

– Han trampade snett och hade ont, men jag tror inte det är någon fara ... han är nog tillbaka inom ett par dagar, säger Mattiasson.