Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engström kungen av Östersund

Helgens STCC-kung heter Tomas Engström.

– Jag fattar det inte riktigt ännu och det här är helt underbart. Teamet har haft en magisk helg där alla bitar bara fallit på plats, konstaterade den rutinerade och meriterande 48-åringen.

Annons

Engström satte ungtupparna i standarsbilklassen på plats med två högklassiga körningar. Samtidig var han ödmjuk i triumfens ögonblick.

– I andra heatet hade jag lite flyt. Jag ramlade ner till tredje plats ett tag men lyckades ta mig tillbaks till täten när det strulade lite för Johan Kristoffersson och jag kunde även passera Rickard Rydell i den kurvan. Sen gick det ju bara bra, myste dubbelvinnaren.

Engström öste massor av beröm över arrangemanget som helhet.

– Det har varit helt otroligt. Jag sa redan när jag kom hit att det här är det bästa som hänt svensk motorsport på många, många år och det har vi ju fått se idag.

– Atmosfären och allting runt omkring har varit helt otrolig, och det innebär ju att man själv kör som en gud också, log Engström som med sin dubbel och 50 friska poäng avancerade till tredjeplats i sammandraget efter Johan Kristoffersson och Rickad Rydell.

24 år yngre Kristoffersson var inte sen att fylla i.

– Jättekul med så mycket publik och det är riktigt roligt att komma norrut och träffa nytt folk som frågar och verkligen är intresserade. Sen är det precis som Tomas säger en ett extra kick att få köra på en så bra bana.

Regerande mästaren Rickard Rydell föll i hyllningskören.

– Plussar man på med den otroligt positiva stämningen som funnits hos alla människor som man mött så kan det knappast bli bättre för oss som förare, menade Rydell.

Johan Sturesson, tvåa i lördagens andra race, prisade banan.

– Den är ju ett perfekt bygge utifrån förutsättningarna som finns här. Med sina många varierande kurvor så är den riktigt svår och mycket utmanande för oss förare. Efter två dagars körning finns det fortfarande saker att lära, summerade Sturesson.

Debutanten Emelie Moe från Östersund, som var enda kvinnliga förare på Airport Race, var hur nöjd som helst över att få köra ytterligare två race i juniorklassens Clio Cup under lördagen.

– Det känns jättekul att jag har fått genomföra hela tävlingen utan att behöva lämna banan. Jag har lärt mig så otroligt mycket under de här två dagarna. I morse kunde jag faktiskt äta frukost utan problem och kände mig relativt lugn med bara ett sånt där lagom pirr i kroppen inför starten, sa Emelie.

Om alla bitar faller på plats så kommer hon med stor sannolikhet dyka upp på racingbanan inom en snar framtid.

– Vi hoppas att få till en satsning i Clio Cup till nästa år om ekonomin tillåter. Det handlar om en helt annan budget än i karting, men förhoppningsvis, avrundade Emelie Moe.