Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engelsmännen ska få smaka Jämtland

Nu ska Londonborna få en tugga av riktig jämtländsk och härjedalsk mat.

Från torsdag till lördag marknadsförs länet genom gommen och magen. Det är Jämtland Härjedalen Turism som tillsammans med flera andra turismaktörer i landet åker till London till matlagningseventet Try Swedish.

I ett pressmeddelande berättar Jämtland Härjedalen Turism att londonborna bland annat ska få smaka röding och ost.

"Med röding från Börtnan, Gran Zirup, SAV och Kullens ost från Klövsjö profilerar Jämtland Härjedalen det unika mathantverk och traditioner som finns i regionen. Maten i Jämtland Härjedalen har en stark koppling till naturen och det kommer britterna att få ta del av när de tillsammans med Jonas Dahlbom från Åre, Jens Dolk och kända engelska profiler bland annat lär sig att röka fisk.

– Nyfikenheten på Sverige och vår mat är stor och vi har redan fått reseförfrågningar via Vaernes från både privatpersoner och media, säger Mårten Wikner, projektledare Jämtland Härjedalen Turism.