Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engagerande om människohandel

Det här är fjärde romanen med polisinspektören Louise Rick vid Köpenhamnspolisen och hennes väninna journalisten Camilla Lind i huvudrollerna.

Annons

 

Sara Blaedel har en förmåga att skapa engagerande berättelser utifrån ämnen som är aktuella. Den här gången handlar det om människohandel. Handel med unga kvinnor för prostitution men även en annan slags handel som inte kan avslöjas för att det ger för många ledtrådar till handlingen.

I Louise Blaedels berättelser är kriminalhistorien bara en beståndsdel. På ett skickligt sätt väver hon samman Louises och Camillas privatliv med allt det andra. Det påminner inte så lite om den i mitt tycke suveräna danska tv- serien Mordkommissionen.

Miljöerna, personerna, engagemanget och trovärdigheten är några viktiga beståndsdelar som gör även denna fjärde roman till något utöver det vanliga. Ändå är denna historia kanske mer ofokuserad än de tidigare. Men det räddas genom engagemanget och den intensiva närheten till framför allt Camilla Linds tankar och känslor och till hur kriget i forna Jugoslavien fortfarande präglar Europa.

Mer läsning

Annons