Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Energifylld nostalgifrossa

Det går inte annat än lyfta att på hatten för dessa tre pantertanter som bjudit på en så fartfylld kväll för ett välbesökt OSD/Folkets hus.

Kvinnorna emellan har de väl snudd på 150 år i artistljuset och det märks på rutinen, förmågan att vara avslappnade på scenen och bjuda på sig själva. Frapperande är också att de verkligen har härlig distans till sig själva. De börjar komma upp till åren och allt med till exempel rösterna är inte längre som de var då när de började sina karriärer på 1950- och 60-talet. Märkligt vore väl annars.

Men det dessa tre kvinnor numera saknar i röstomfång och röstkvalité tar de igen med energi och humor och ett fullfjädrat artisteri. De t är helt enkelt riktigt roliga att se dem i aktion och det känns som en ynnest att vi kan få det, att de fortfarande är still-going-strong och ger järnet inför en entusiastisk publik. De verkar ha riktigt roligt tillsammans.

Journalisten och författaren Jan Kotschack som just utkommit med boken om sin far, Stick iväg Jack!, som startade Radio Nord var med under kvällen.

Det blev dessvärre lite åt föreläsningshållet, förvisso informativ, men showen vann inget på att ha honom med.

Kompades gjorde de av Bennet Fagerlunds trio, bestående av honom själv på piano, Lasse Persson trummor och Mats Englund på bas. Tyvärr bjöd inte salen på någon bra balans ljudmässigt. Trummorna tilläts vara alldeles för dominerande i ljudbilden och de altröster som damerna har doldes därmed emellanåt effektivt vilket gjorde att en del texter gick förlorade.

Alla mellansnack var härlig a och visade på artister som vågar och vet vad en publik vill ha. Ann-Louise Hansson visade vilken härlig komedienne hon är då hon bjöd på en mycket bra imitation av kända svenska skådespelerskor, vilket också var ett färskt inlägg i den politiska debatten. Lill-Babs rockmedley håller också fortfarande riktigt bra.

Det fanns ingen låt från den tiden eller från dessa kvinnors karriärmässiga höjdpunkter som saknades denna kväll. Det blev en lång räcka av guldkorn. Kvällens avslutande medley blev kanske onödigt långt men det påminde igen om vilket inflytande de hade på musikutbudet då. Låtar som fortfarande lever kvar i människors medvetande, sånt man gnolar med i och kan stora delar av texten till. Imponerande var också att dessa tre supertanter verkligen gjorde medleyt till en rapp och energifylld räcka.