Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Encilada med chipotle och rostad majs

När svampen i skogen tryter går det fint med odlad sådan. Välj gärna skogschampinjoner, de smakar mer än vad de vanliga gör.

4 personer

Det här behöver du:

400 g nötfärs
150 g svamp
1 vitlöksklyfta
3 msk chilisås
6 stora tortillabröd, cirka 20 cm i diameter
500 g cottage cheese chili chipotle
150 g riven ost (pizza)
1 tomat
salt
svartpeppar

Rostad majs:
150 g majskorn
2 msk smör- & rapsolja
koriander
blandad italiensk sallad
gräddfil

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Riv champinjonerna grovt och vitlöken fint. Bryn färsen i smör- & rapsolja cirka 5 minuter. Tillsätt svampen och löken och stek ytterligare 3 minuter. Blanda ned chilisåsen och smaksätt med salt och svartpeppar. Fördela färsen på tortillabröden och klicka på cottage cheese. Rulla ihop till rullar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka tomaterna och lägg ovanpå. Toppa med osten. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills rullarna har fått fin färg. Rosta majskornen i smör- & rapsolja i en stekpanna cirka 5 minuter till gyllene färg. Lägg majsen på enchiladan och garnera med koriander. Servera med sallad och gräddfil. Receptet kommer från Arla.