Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Encilada med chipotle och rostad majs

När svampen i skogen tryter går det fint med odlad sådan. Välj gärna skogschampinjoner, de smakar mer än vad de vanliga gör.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

400 g nötfärs
150 g svamp
1 vitlöksklyfta
3 msk chilisås
6 stora tortillabröd, cirka 20 cm i diameter
500 g cottage cheese chili chipotle
150 g riven ost (pizza)
1 tomat
salt
svartpeppar

Rostad majs:
150 g majskorn
2 msk smör- & rapsolja
koriander
blandad italiensk sallad
gräddfil

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Riv champinjonerna grovt och vitlöken fint. Bryn färsen i smör- & rapsolja cirka 5 minuter. Tillsätt svampen och löken och stek ytterligare 3 minuter. Blanda ned chilisåsen och smaksätt med salt och svartpeppar. Fördela färsen på tortillabröden och klicka på cottage cheese. Rulla ihop till rullar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka tomaterna och lägg ovanpå. Toppa med osten. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills rullarna har fått fin färg. Rosta majskornen i smör- & rapsolja i en stekpanna cirka 5 minuter till gyllene färg. Lägg majsen på enchiladan och garnera med koriander. Servera med sallad och gräddfil. Receptet kommer från Arla.