Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enchiladas med kyckling

Gör enchiladas genom att fylla tortillabröd med denna goda kycklingröra. Det doftar härligt när paketen kommer ur ugnen.

4 personer

Det här behöver du:

350 g strimlad kycklingfiléer

1 msk smör-&rapsolja

340 g majskorn

2 dl lätt crème fraiche tomat&basilika

80 g babyspenat

8 st tortillabröd

1 dl riven ost texmex

Tomat- och avokadosallad:

4 st tomater

2 st mogna avokado

2 msk olivolja

pressad saft av en halv citron

1 krm salt

eventuellt färsk koriander

2 dl crème fraiche

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt stekpannan på medelstark värme på spisen och häll i smör-&rapsolja. Lägg i kycklingstrimlorna när stekpannan är varm. Stek i 4–5 minuter. Rör om då och då. Häll av vätskan ur majsburken. Tillsätt majs och crème fraiche och låt det bli varmt. Lägg i spenaten. Pensla en ugnssäker form med smör-&rapsolja. Lägg några matskedar kycklingröra i en sträng mitt på varje tortillabröd. Vik över kanterna så att du får avlånga paket. Lägg tortillapaketen med skarven ner i formen. Strö över riven ost. Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera i 10 minuter. Gör under tiden salladen. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor eller i tärningar. Dela avokadorna mitt itu och pilla ut kärnan. Behåll skalet på. Skär avokadoköttet i skivor med en bordskniv och gröp ur skivorna med en sked. Lägg tomater och avokado i en skål. Blanda olivolja, citronsaft och salt och häll över salladen. Klipp koriander fint och strö över. Receptet kommer från Arla.