Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enchiladas med kyckling

Gör enchiladas genom att fylla tortillabröd med denna goda kycklingröra. Det doftar härligt när paketen kommer ur ugnen.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

350 g strimlad kycklingfiléer

1 msk smör-&rapsolja

340 g majskorn

2 dl lätt crème fraiche tomat&basilika

80 g babyspenat

8 st tortillabröd

1 dl riven ost texmex

Tomat- och avokadosallad:

4 st tomater

2 st mogna avokado

2 msk olivolja

pressad saft av en halv citron

1 krm salt

eventuellt färsk koriander

2 dl crème fraiche

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt stekpannan på medelstark värme på spisen och häll i smör-&rapsolja. Lägg i kycklingstrimlorna när stekpannan är varm. Stek i 4–5 minuter. Rör om då och då. Häll av vätskan ur majsburken. Tillsätt majs och crème fraiche och låt det bli varmt. Lägg i spenaten. Pensla en ugnssäker form med smör-&rapsolja. Lägg några matskedar kycklingröra i en sträng mitt på varje tortillabröd. Vik över kanterna så att du får avlånga paket. Lägg tortillapaketen med skarven ner i formen. Strö över riven ost. Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera i 10 minuter. Gör under tiden salladen. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor eller i tärningar. Dela avokadorna mitt itu och pilla ut kärnan. Behåll skalet på. Skär avokadoköttet i skivor med en bordskniv och gröp ur skivorna med en sked. Lägg tomater och avokado i en skål. Blanda olivolja, citronsaft och salt och häll över salladen. Klipp koriander fint och strö över. Receptet kommer från Arla.