Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En välfärd för alla

Välfärden måste vara till för alla och därför satsar Socialdemokraterna i sin skuggbudget ytterligare 2 miljarder på sjukvården jämfört med i dag. Denna satsning på mer vårdpersonal ska särskilt fokusera på vård som utformas efter behov.

Sjukvården står inför stora utmaningar. Många invånare får i dag vänta alltför länge på sin behandling, vilket leder till onödigt lidande för patienterna och en pressad personal. Nu vill vi att staten tar sitt ansvar och jämnar ut skillnaderna mellan landstingen och deras olika förutsättningar och den vårdande personalen måste få en mindre administrationsbörda och mer tid för vård.

I dag lever vi med en avtrubbad borgerlig välfärd. Det mäts allt mer, och kraven på vården ökar när det gäller rapportering, fri etableringsrätt med mera, vilket leder till mer administration, samtidigt som den teknisk- medicinska utvecklingen medför nya möjligheter och kostnader. Det ges villkorade ersättningar från staten som stöttar där det redan fungerar och lämnar övriga åt sitt öde. Det ger inte en likvärdig sjukvård i landet.

Vi Socialdemokrater vill lägga mer resurser på sjukvården – nu får det vara nog med vackra ord och blå dunster. Vi måste få ett mer rättvist skatteutjämningssystem. Vi ska ha en bra sjukvård med samma förutsättningar i hela landet!

Lena Bäckelin (S) Ledamot landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel