Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En utsökt fortsättning

"The Matter With Me" (A Wonderfield Record)

Annons

På något sätt sluter Micke Jönsson cirkeln med sin solodebut. Alldeles för få av medel-Svensson i vårt län är medvetna om den ståtliga västjämtlänningens inflytande och långvariga givande när det gäller finaste sortens rock och rootsmusik.

För de initierade så räcker det att droppa bandnamn som Roadhouse, Mercenary Mustangs, Orange Disaster, Foamen, Enzendoh och Humbuggers för att man ska greppa vidden av kulturarbetet som han varit delaktig i sedan tidigt 80-tal.

"T.M.W.M" är en utsökt fortsättning på den passionen och dessutom ett strålande bevis på att Mickes låtskrivarådra är av den varmt pulserande arten och uppenbart under fortsatt utveckling.

Bränslet som driver "T.M.W.M" är bryggt på lika stora delar hjärta, själ och kärlek till ursprunget.

De dussinet egenhändigt skrivna låtarna får mig att ofta tänka på vår gemensamma stora personliga favorit, John Hiatt.

Men han kopierar inte rakt av, utan spinner bara respektfullt vidare på Hiatt omistliga känsla.

Från öppningen med altcountryfärgade "Blue Road" till det tunga rock'n'roll drivet i avslutande "World Keep Turning" är albumet en nonstop blandning av rock, altcountry, pop och americana som tål vilka jämförelser som helst.

Mickes sång är strålande och uppbackad av magnifike producenten och multinstrumentalisten Johan Arveli, trummislegenden Pär "Pyggis" Norén, Astrid Domino, Mia och Clara Kempff, stämmsång, Lars Åstrand, fiol och Tobias Jönsson på munspel så finns det faktiskt inte så mycket mer att önska.