Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– En underbar känsla helt enkelt

Det säger den pensionär som vunnit över två miljoner kronor på en lottorad som han lämnade in på Konsum i Funäsdalen.

Svenska spel nådde lottospelaren från Härjedalen på söndagen och gratulerade till den dubbla miljonvinsten.

- Svenska spel, nej det kan inte vara sant? Oj, oj, oj, härligt man tackar! Jag brukar aldrig rätta mina rader och en gång har det blivit ett par tusenlappar i vinst, men det här… Jag vet inte vad jag tänker just nu, allt är bara otroligt härligt. Den här vinsten behövdes verkligen och landande rätt för en glad pensionär. Nu kan jag ge mig ut och resa, samtidigt som barnbarnen kan få en slant. En underbar känsla helt enkelt.

Det var inte helt slumpen som avgjorde spelet, vinnaren har snillrikt räknat ut hur han skulle få fram en vinstrik rad.

- Mina rader har jag valt ut via min kalkylator som räknade ut slumpvis valda nummer. Det var ju tur att jag aldrig slutade tro på det sättet att välja lottonummer.

Beskedet om att han blivit dubbelmilonär, tog lite tid att smälta.

– Nu måste jag sätta mig ner och tänka igenom det här en stund. Sedan går jag kanske ut och kör ett glädjerop på ett berg eller i skogen, vi får väl se, avslutar han med ett skratt.

Den nyblivna miljonvinnaren är en glad pensionär från Härjedalen som önskar vara anonym. Han blev lördagens enda lottomiljonär. Nu behöver han bara vänta på att bankerna öppnar på måndag så förs pengarna, 2 104 654 kronor, över till hans konto.