Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En tunn skara firade i Svenstavik

Ungdomsarbetslösheten och glesbygdspolitiken stod inte helt otippat i fokus under Socialdemokraternas första maj-tal i Svenstavik.

Annons

Det var en tunn skara som samlades i Tingshuset i Svenstavik i lördags för att fira första maj. Ett 30-tal personer återfanns i lokalen när SSU:aren Rebecca Brattlin och landstingsrådet Harriet Jorderud intog talarstolen.

Även om det var Harriet Jorderud som enligt programmet stod som huvudtalare var det Rebecca Brattlin, uppväxt i Oviken, som gjorde starkast intryck på församlingen. Ikläd en t-shirt föreställande stadsminister Fredrik Reinfeldt med texten ”Game over” skriven över hans ansikte talade hon om vikten av att den rödgröna majoriteten vinner höstens val.

– I stället för att diskutera vilken klänning Victoria ska ha på sig på bröllopet måste vi börja våga prata politik igen. Vi ska prata politik på bussen, i fikarummet och i skolan. Vi vill att folk ska ta ställning, sa Rebecca Brattlin, som efter sitt tal fick stående ovationer.

Rebecca Brattlin kritiserade alliansen hårt för deras arbetsmarknadspolitik som hon kallar för ”skrämmande”.

– Var fjärde ung är arbetslös. Men om man investerar i välfärden finns det jobb.

– Nu är spelet slut för Reinfeldt, konstaterade hon under lördagens möte i Svenstavik.

Efter Rebecca Brattlin tog Harriet Jorderud vid:

– Vi kan inte låta det här pågå i ytterligare fyra år till, då är vi i Norrlands inland i så fall snart borta, sa hon.

Efter de traditionella talen bjöd kulturprofilen Anders Hedén, från Hacklås, på musikunderhållning.