Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En talman för hela landet?

Sverige har i SD:s Björn Söder valt en talman som inte ser alla svenska medborgare som fullvärdiga. Denne representant för en nyfascistisk rörelse kan aldrig representera hela vårt land.

Trots det förs debatten ofta som om det intressanta är om Pippi Långstrump eller gamla Disneyfigurer, ska moderniseras i meningen att gamla rasistiska formuleringar och beskrivningar ska förändras, eller inte.

Det är som om folk bara förmår ta till sig det allra enklaste. Alltför få orkar ta till sig hur rasismen känns för den som berörs.

På sociala medier cirkulerar ett klipp där Sveriges nyvalde andre vice talman, Björn Söder (SD), läxar upp en socialdemokratisk riksdagsman under förra höstens allmänpolitiska debatt.

Jag är misstänksam av mig på nätet finns både sakliga och fullständigt falska uppgifter, så jag har kontrollerat med riksdagsprotokollet att citatet är korrekt.

Adnan Dibrani (S), från Varberg, påpekar i ett debattavsnitt om integration och invandring, där SD ställer kostnader för invandring mot vården, att SD själva röstar för massiva skattesänkningar som slår mot vården. Varför inte satsa dem på vården, om de är så viktiga enligt SD?

På det svarar Björn Söder, nu andre vice talman i Sveriges riksdag:

”Jag tycker att det är lite fräckt av Adnan Dibrani att komma hit som invandrare, som han stoltserar med, och förringa Sverige, svenskheten och svenska folket. ... Jag tycker det är lite fräckt att stå här i Sveriges riksdags kammare, Sveriges högsta beslutande organ, och förringa mitt folk, svenska folket. Det tycker jag är lite fräckt.”

Det är uttalanden som dessa som gör människor rädda. Det är framgångarna för människor som Björn Söder som gör att skolbarn i Sverige sitter i sina skolbänkar och undrar: ”Får jag och min mamma och pappa stanna kvar i Sverige om SD blir ännu större.”