Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En spelglad Miss Li

/
  • Linda Carlsson, som hon egentligen heter, har sex musiker med sig. Och vilka musiker sen!Foto: Joakim Rolandsson

Sedan flytten från Borlänge till Stockholm för tre år sedan har Miss Li hunnit släppa fyra album, legat på svensktoppen med samma låt i över ett och ett halvt år, och gjort ett bejublat framträdande på Allsång på Skansen. I fredags besökte hon Östersund och Gamla Teatern.

Annons

Att hon förutom ovanstående meriter hunnit med över 150 konserter de senaste åren märks också.

Som tur var inte med nonchalans och trötthet som vissa erfarna livemusiker, utan i stället med en scennärvaro och spelglädje som är svår att missa.

Mellanpratet är spontant och lite svamlande, med en hes röst som Miss Li skyller på en sen natt på en kareokebar.

Linda Carlsson, som hon egentligen heter, har sex musiker med sig. Och vilka musiker sen! Samspelta som få och alla verkar lika stolta över musiken som framförs.

Miss Li springer fram och tillbaka mellan pianot hon behärskar så väl, och musikerna på andra sidan scenen för att vara med och leka. Spontaniteten, glädjen och melodierna står i skarp kontrast till texterna som handlar om allt från otrohet till snuskgubbar på krogen.

Publiken är lite gles, vilket Miss Li verkar en aning besviken över, men den täcker Östersunds befolkning i genomskärning väldigt bra. På plats har vi de fulla, högljudda 25-åringarna, vi har de glada poppande tonåringarna, vi har damerna som försiktigt vickar på ett ben i takt och längst bak skjortgubbarna med ett fast grepp runt ölglaset. Men när Miss Li med band för andra gången blir inropade och bildar allsång med låten Miss Li är det svårt dela upp publiken så. Då är vi alla bara trollbundna Miss Li-fans.

Mer läsning

Annons