Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sorglig natt med Myrah

/
  • Östersundsbandet Myrah kommer även att spela en helt nyskriven låt i morgon.   Foto: Pressbild

Halloweenfirande med hårdrockstema blir det på Gamla tingshuset i Östersund på lördag. Myrah har releasefest för nya albumet ”Six feet down” och backas upp av banden Rozenhill och Everwhere.

Annons

– Vi vill göra något, framför allt för ungdomarna som inte har någonstans att ta vägen under halloween-natten. Nu behöver de inte ränna runt på stan, säger arrangören Peter Haraldsson.

Tingshuset förvandlas, lagom till helgen, till ett spökhus för att matcha arrangemanget ”A night of sadness”.

Personalen som jobbar kommer att vara utklädda och både kaféet och tingssalen pyntade med allt från skräckinjagande pumpor till spindelnät. Men framför allt blir det mycket mörk musik.

Lokala Myrah är känd för sin ödesmättade gothrock och en dyster världsbild.

– Jag vill att lyssnarna ska känna samma saker som jag själv. Världen mår inte så bra. Man behöver bara kolla på nyheterna en vanlig dag för att förstå att människan i allmänhet är ganska destruktiv. Allt styrs av pengar och det är svårt att ändra på det stora, sa frontmannen Patrik Essman i en intervju i LT tidigare i år.

Senast Myrah spelade på hemmaplan var i maj då de, tillsammans med bland andra Mustasch och Heat, gästade den ambulerande rockfestivalen Rockweekend i Z-hallen.

Den här gången får de sällskap av metalbanden Everwhere och Rozenhill, från Stockholm.

De sistnämnda släppte sitt debutalbum ”King without domain” i våras.

Det första bandet går på redan vid halv åtta. Men natten slutar inte bara för att konserten är slut. Restaurang Goa nedanför Tingshuset ställer till med en efterfest, där banden bland annat signerar sina skivor.

Mer läsning

Annons