Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sista Storsjökväll på folkan

/
  • Lina Åberg (längst till höger) känner alla killarna i Filips Combo och ville så klart se dem på scenen. Hennes kompisar Carmen Lundhall och Julia Wallram (i mitten) var inte sena att hänga på. ”Vi ska se Såkel & Konsistens också, de är bra”, sa de.
  • Filips Combo brukar kalla sig för ett tribute band. Förebilden? Patrik Zakrisson så klart. Foto: Ulrika Andersson
  • Five Leaf Clover har en hel del på gång just nu. På lördag spelar de i Svenstavik och den 19 september på Storsjöteatern. Sedan februari har de också skrivit ett låtset med eget material.

Årets sista Storsjökväll ”World kind music” handlade om allt från hiphop till folkmusik och skulle vara en kväll för och av ungdomar. Men trots det breda utbudet hittade publiken inte dit.

Annons

Five Leaf Clover, Såkel & Konsistens, Filips Combo,Paulina Fröling, Max, Julia och Johanna. Alla fanns de plats på Folkets hus under onsdagskvällen. Frågan var bara var publiken befann sig.

– Tyvärr är det lite folk. Det är första gången vi anordnar en ren ungdomskväll och kanske har vi varit dåliga på att marknadsföra oss, säger arrangören Kjerstin Bengtsson, som ändå tror att de kommer att göra ett nytt försök att nå de unga nästa år igen.

Coverbandet Filips Combo inledde och gjorde sitt bästa för att få ingång lite allsång. Inne i logen satt folkmusikrockarna Five Leaf Clover och väntade på sin tur. De bildades i februari, faktiskt på sista anmälningsdagen inför Musik direkt, och har hängt ihop sedan dess. På lördag spelar bandet på Älghälga i Svenstavik.

– Vi ska bjuda på irländskt och skotskt, och massor med röj, säger Robin Jämtgård, som spelar gitarr och mandolin.

Storsjökvällarna har dragit storpublik hela augusti. Mest publik var det under premiären när Kicki Danielsson spelade. Kingen lockade också många, närmare 300 personer. Kjerstin Bengtsson är mer än nöjd med årets sommar.

– Vi har haft en stram budget och inte så många sponsorer som förut. Men programmet har varit bra och publiken nöjd och det är huvudsaken, sammanfattar hon.

Mer läsning

Annons