Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En (S)offa blir deras vapen i valkampanjen

Ragundas socialdemokrater ämnar bedriva valrörelse med social komfort.

Dom har skaffat en (S)offa.

tis dagseftermiddagen, i Ammer, väster om Hammarstrand, på gårdsplanen hemma hos Ragunda kommuns nyvalda kommunalråd Terese Bengard, plockades nymodigheten fram ur sitt emballage och skruvades ihop.

Den 170 centimeter breda möbeln skall i valrörelsen transporteras runt och ställas upp där valpropaganda skall bedrivas.

Premiär blir till helgen på Qvinnspirationsmässan i Bispgården, varefter följer bland annat Expo Stugun, Storsloken, Hammarstrands marknad och Forsdraget.

– Tanken med vår valkampanj är att vi ska föra samtal med folk och en soffa är ju ett mysigare ställe än mycket annat att sitta och språka i, säger Terese Bengard, som är den som tillskrivs äran av soffidén.

– En röd soffa blir perfekt, tänkte jag.

Soffan skall kombineras med mikrofonställ och högtalaranläggning där så påfordras.

– Vissa samtal är ju faktiskt lågmälda.

Ursprungligen var det tänkt att samtalssoffan skulle hämtas från finrummet hos en av partimedlemmarna, men denne ångrade sig med motiveringen att man nog kunde räkna med/hoppas på lite överslitage, något som ledde till nyanskaffningen.

Vad som skall dryftas i soffan får bestämmas vid varje tillfälle.

– Vi vill få reda på hur man vill ha det och vem som ska bestämma här i kommunen, säger Ragunda socialdemokraters ordförande Kicki Fredriksson.

– Det krävs faktiskt lite struktur och stabilitet i kommunens politiska liv.

Socialdemokraterna i Ragunda kommun regerar i dagsläget i minoritet och har 13 av parlamentets 31 mandat.

– Vi ställer in oss på att nå minst 16.

– (S)offan kan vara ett sätt att locka soffliggarna till valurnorna.