Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En rockhistorisk psykedelisk resa med Ebbot Lundberg

Ebbot Lundberg

Var: Cirkustältet

När: Lördag, 22.45

Betyg: 4

En till synes trött Ebbot Lundberg hasar sig ut på scenen. Han ser oengagerad ut och jag är till en början bara skeptisk.

Sedan släpper han lös urkraften i sin djupa stämma. Det är då jag blir hypnotiserad och försvinner in i dimman. Står och betraktar. Betraktar en svensk rocklegendar in action.

Den gamle mannen lyfter och slänger mikrofonstativet runt om i luften. Rör sig överallt på scenen. Och skriker ut sitt avgrundsvrål med sådan känsla att jag glömmer bort att det här, det här gör Ebbot bara på rutin.

Det här är en rockhistorisk resa med experimentella drag av en artist som burit upp svensk rock i flera decennier.

Musiken går upp och ner som en berg-och-dalbana – när bandet försvunnit bort för länge på det psykedeliska strövtåget och Ebbot börjat såsa ihop kommer attacken. Vrålet. Av Sveriges mest delikata rockröst.

Jag vet inte i vilken värld han befinner sig i när han, kompat av ett trumsolo, går fram till publiken och nästan slänger sig ut, öga mot öga mot klicken längst fram och vräker fram sin sång. Extas.

När endast två minuter återstår av bandets tid är Ebbot på väg att dra i gång nästa låt – men blir tillsagd att den är för lång, de tar en annan i stället.

I stället får vi en käftsmäll med garagerock som avrundning på den psykedeliska trippen.

Stefan Olsson