Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ringstuds från slutspel, Jämtland

En bunt nya skador, en bunt gamla skador – och en nära nog pågående matförgiftning.

I en match mellan två sargade lag drog Solna vinstlotten och Jämtland får vänta med att skriva ut slutspelsbiljetterna.

Solna hade tappat tunga pjäserna Mats Levin och Nils Hedström inför matchen.

Jämtland matchade det manfallet genom att vila ryggskadade duon Andreas Karlsson och Serabilo Boucari. Dessutom spelade man med en matförgiftad Brandon Peterson som enligt uppgift vänt magen ut och in flera gånger under matchdagen.

Men inledningsvis var tempot, trots förutsättningarna, högt.

– Vi öppnar aggressivt och för matchen till en början, sen tar Solna över och får oss på hälarna, sammanfattar Pontus första halvan som slutade 43–48.

I tredje kvarten stoppade Jämtland sina gäster rejält och vann perioden med 16–8 och därmed var det upplagt för en tajt avslutning.

Där Jämtland satt i förarsätet och hade tre fina chanser att avgöra.

Stefan Hellgren fick två öppna treor från högerhörnet i slutminuterna. Något som Solnas Ray Ailus tyckte var en acceptabel risk att ta.

– Man måste släppa någonting när man jagar för att komma ikapp, nu valde vi att släppa Stefan fri och vi hade tur att den taktiken gick hem.

Sen fick Ken Brown det sista skottet i matchen utan att lyckas.

– Ja, vi får bra lägen, de kan jag inte klaga på, synd bara att vi inte sätter dem, säger Pontus Frivold

Och synd att Solna mellan Jämtlands avslutande missar hade fått utdelning från både sin mest och sin minst rutinerade kille. Först satte Jim Nyström en trea till 66–67 och sedan avgjorde 20-åringen Nathan Dawit med sju sekunder kvar.

Ray Ailus om matchens absoluta X-faktor Nathan Dawit:

– Han hade spelat fem minuter i ligan totalt inför den här säsongen, nu spelar han 38 minuter bra guardspel, bra försvar ... och så sätter han den vinnande bollen.

– Honom vill jag se i laget nästa år och jag bara måste säga till Tommie Hansson (förbundskapten för U20-landslaget) att han ska spela EM i sommar.

– Du kan säga det till mig, replikerade Pontus Frivold, assisterande i U20-landslaget.

Vid seger hade Jämtland varit helt klara för slutspel. Nu får man semla ihop sig och sen säkra det hela borta mot Örebro på fredag.