Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktig sommarbilderbok

/

Det blir en het dag. Mamma startar redan i trosorna förberedelser för en utflykt.

Annons

Första uppslaget visar ett prydligt kök med öppen kylskåpsdörr. Lillebror samlar ihop sina grävgrejor och storasyster tar simringen och flytkuddarna.

Det är långt till havet, man ser mammas frustration när det blir grinigt i baksätet och kiv om vem som ska hoppa i först. De måste ha kommit iväg tidigt för stranden är nästan tom.

På parkeringen ligger ett igelkottkadaver omsvärmat av flugor. Lillebror Bert är en känslig gosse och han måste gråta en skvätt över livets förgänglighet men beskäftiga storasyster som för ordet, ordnar hastigt en improviserad blomsterceremoni.

Dagen förflyter med kladdig solkräm och häftiga delfinlekar i vattnet. Då blir bilderna friare och akvarellen flytande. Endast tanken på de goda kexen får barnen att återvända till filten och matsäcken.

Den dramatiska höjdpunkten är skalbaggen, som får både sandslott och bassäng tills den oväntat avlider. Begravning och sorg igen!

Många små roliga och intressanta detaljer finns dolda både i text och bild. Men det finns kanske också en större hemlighet. Är det slarv att barnen sitter i ett annat baksäte på hemvägen eller har det något att göra med bilden av en halv solbadare i svarta badbyxor?

Mer läsning

Annons