Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En resa till musikalernas värld

/
  • Tillbaka till 60-talet. Kläder ur kulturskolans välfyllda kostymförråd ger tidsfärg. Lena Kästel dirigerar Mellankören och Vokalensemblen i Aquarius ur musikalen Hair.Foto: Henrik Flygare
  • Solisten Ylva Ek går i sexan på Friggaskolan. Hon klättrar lekande lätt upp till ett trestruket C i ”La voix” som blir konsertens slutnummer. ”Nervöst? Nej, inte direkt. Jag är ganska van att uppträda”, säger hon.
  • Solisten Ylva Ek går i sexan på Friggaskolan. Hon klättrar lekande lätt upp till ett trestruket C i

"Jesus Christ, Superstar, do you think you're what they say you are..." Musikalmusiken flödar i kulturskolans repetitionslokaler. Nu är det en knapp vecka kvar till höstens stora evenemang.

Annons

På onsdag i nästa vecka är det dags. På förmiddagen en skolkonsert och på kvällen en konsert för allmänheten, där hela behållningen går till Rädda Barnen.

Årets tema är musikal och opera, och medverkar gör Mellankören, Vokalensemblen och ett antal sångsolister.

Lena Kästel som leder körerna berättar:

– Ramhandlingen är en sällskapsresa till London. Där är det svårt att välja vilken föreställning man ska gå på och därför bjuder vi på smakprov ur många olika operor och musikaler.

– Det blir körsång ur Hair, Jesus Christ Superstar och Mamma Mia. Och solon ur Chicago, Sweeney Todd och Trollflöjten. Bland mycket annat.

Sångarna kommer att ackompanjeras av en kvartett musiklärare; Inga-Lena Eriksson, piano, Björn Elgenäs, gitarr, Lars-Erik Forslund, bas, och Jörgen Andersson, slagverk.

Dansinslag blir det också. Bland annat kommer Fanny Arnesson att dansa på tåspetsarna till musik ur "Svansjön". '

Onsdag 21 oktober, alltså. I Svarta lådan vid Folkets hus.

 

 

Mer läsning

Annons