Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ren hästshow

Ridhallen hos Östersund Frösö ridklubb var i princip full till sista åskådarplats.

En två timmar lång show hölls under lördagen där ridskoleelever och andra klubbmedlemmar visade upp sina kunskaper.

– Vi har 530 medlemmar och ungefär 300 elever på ridskolan, säger Agneta Paulsson som är ridskolechef. Showen äger rum en gång om året för att presentera vår verksamhet och visa upp oss lite extra.

Inne i ridhallen löser uppvisningsnumren av varandra. Det bjöds bland annat på maskeradhoppning, dressyr- och hoppkadriljer.

Utanför stallet är kön till prova på-ridningen lång. Tålmodigt lunkar hästarna runt med nya, förhoppningsvis aspirerande ryttare på ryggen.

En ren smygs in i stallet. Tydligen är det inte helt bra för hästar att se renar i sin omedelbara närhet då de kan bli lite skärrade.

Det är den tama renen Rudolf, som ska visa sina färdigheter för publiken. Han har dresserats av matte Ulrika med hjälp av klickerträning.

– Vi brukar försöka ha något udda inslag på våra shower och i år är det renen Rudolf som är inbjuden, säger Agneta Paulsson.