Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En rad med villainbrott i länet

I helgen har det skett tre villainbrott i länet. Samtliga har gått till på liknande sätt.

– Det kan vara samma gärningsmän, säger vakthavande befäl Frank Nilsson på polisen.

I fredags kväll skedde ett inbrott i en villa i Alsen. Villaägaren var bortrest. Ett vapenskåp hade brutits upp men inga vapen var borta. Däremot saknades några smycken.

Vid 15-tiden på lördagen fick polisen in ytterligare en anmälan om inbrott i en villa i Röde. Också där hade inbrottstjuven tagit sig in i ett värdeskåp. Villaägaren blev av med kontanter.

I Rätan möttes en villaägare som varit bortrest av att det låg bråte på golven i villan. Någon har brutit upp ett fönster och därefter stulit smycken.

– Det är ungefär samma tillvägagångssätt: man går in och sågar upp vapenskåp eller brandskåp och söker igenom dem. I alla tre fallen var husägarna bortresta eller icke boende i fastigheten, säger Frank Nilsson.

Polisen jobbar nu med att undersöka brottsplatserna och säkra spår. De har ännu inga signalement på någon av gärningsmännen.

– Vi är beroende av folks iakttagelser, säger Frank Nilsson.

Enligt Frank Nilsson är villainbrott vanligare på sommaren då folk är bortresta.