Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng för Sverige i VM-kvalet

Annons


Sverige spelade oavgjort, 0–0, mot Portugal i kvällens VM-kvalmatch i fotboll. Flest chanser att avgöra hade Johan Elmander, men hans avslut träffade inte målet. Samuel Holmén visade klass som yttermittfältare.

Matchen var jämn och resultat får anses som rättvist.

Nyutnämnde lagkaptenen Zlatan Ibrahimovics bästa chans kom i den andra halvleken. I den 77:e matchminuten tog en felvänd Ibrahimovic emot bollen, vände och avlossade ett skott som räddades av Portulals målvakt Quim.

Elmander var som farligast i den första halvleken. I den 17:e matchminuten slog Sebastian Larsson ett inlägg mot Elmander, som trots dålig markering från Portugal placerade bollen över målburen. Portugal spelade upp sig, men i slutet av den första halvleken dök ytterligare en chans upp för Elmander, som återigen missade.

Zlatan Ibrahimovic blev varnad efter en till synes onödig tröjdragning på mittplan redan efter en halvtimmes spel mot Portugal. Då det var den svenske lagkaptenens andra varning i VM-kvalet så stängs han av i nästa match, den tuffa bortamatchen mot Portugal i mars. Den första varningen kom i matchen mot Ungern tidigare i höstas.

Dagens match mot Portugal var Ibrahimovics 56:e landskamp, men hans första som lagkapten.

Mer läsning

Annons