Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En person dog i branden

En 25-årig man från Stockholm dog i lägenhetsbranden i Vemdalsskalet.

– Det var kaotiskt, säger Sven-Erik Svensson vid Härjedalens räddningstjänst.

Branden startade i en lägenhet på övervåningen i huset som rymmer fyra lägenheter några hundra meter från högfjällshotellet.
– Vi anträffade mannen i lägenheten när vi hade fått kontroll på branden, säger Sven-Erik Svensson, en av dem som arbetade med att släcka branden under natten.
Larmet kom till SOS vid midnatt.
– Det var övertänt när vi kom dit, det var en fullt utvecklad brand i lägenheten, på vinden och upp genom taket, berättar Sven-Erik Svensson.
Tre polispatruller och väktare fick kämpa för att hålla undan panikslagna ungdomar från släckningsarbetet.
– Det blev kaos när folk inte fick tag på varandra, säger Tim Persson, vakthavande befäl vid polisen.
– Vi hade inte klart för oss på en gång att 25-åringen var där inne. Det fanns en farhåga att det saknades en person, men det var obekräftat tills vi kunde komma in i lägenheten, säger Sven–Erik Svensson.
Ingen person skadades allvarligt utöver den omkomne mannen.
– Vi har fått uppgifter om att det kan finnas någon som fått lättare brännskador, säger Sven-Erik Svensson.
Räddningstjänsten lyckades rädda huset från att brinna ner, men klassar det ändå som totalskadat på grund av allt vatten som användes vid släckningsarbetet.
Eftersläckning pågår under lördagsmorgonen, polisen har spärrat av området och nu ska brandorsaken undersökas.
– Det finns ingen specifik misstanke om något brott, utan nu ska tekniker göra en undersökning under lördagen så får vi se sedan, säger vakthavande befäl Tim Persson.