Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En påminnelse om livet självt

Från förra årets pungkulor till dödskallar i årets.
Sveriges julgran ska få oss att lämna vardagens gråa tristess för en stund och påminna oss om att inget är för evigt.

Förra årets julgran symboliserade fruktbarhet med pungkulor vid roten och kottar sprängfyllda av frön. Årets "Sveriges julgran" ska i stället påminna oss om att inget är för evigt, inte ens livet. Så i år får Östersundsborna och hela svenska folket njuta av en gran smyckad från topp till rot med dödskallar.

– Dödskallarna ska påminna oss om att vi har en begränsad tid på jorden och därför ska man vara rädd om livet själv, säger Micke "Mojo".

Granen ska symbolisera en lätt porlande bäck som tar sig ner från livets träd. Den blå färgen står för elementen i bluesen och de röda ögonen på dödskallarna är livet självt.

– Men det är snälla dödskallar inga bisarra, säger Micke "Mojo".

Men kommentarerna för granens utseende har inte väntat på sig men det tar Micke med ro.

– Jag hörde en kvinna på bussen häromdagen som usch, dödskallar. Men så har jag också fått hör av andra att den är jättefin. Jag får nog räkna med att en del tanter har åsikter, säger han.

Hur kommer granen i ditt egna hem under jul att vara smyckad då?

– Det blir en sträng Jenny Nyström gran, då ska det vara tradition, säger Micke "Mojo".