Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ny och "Så mycket bättre" Carola


Det tog fyra år för TV4 att övertyga Carola om att vara med i "Så mycket bättre".
Men nu är det klart.
– Jag har tagit några lugnare år, men nu är det dags för akt två i min karriär, säger Carola.

Carola Häggkvist är klar för årets upplaga av "Så mycket bättre". Beslutet att ställa upp har suttit långt in för Carola, som adopterade femåriga dottern Zoe 2012 efter en flera år lång process.

– Som adoptivmamma kan man inte vara borta så länge från sitt barn. Det var först nu som jag kände att det går, även om det kommer vara känslosamt, säger Carola om beslutet.

Men nu, när dottern Zoe är lite äldre, och med fyra succésäsonger av programmet i backspegeln, var beslutet lätt att ta. Särskilt viktigt var chansen att kunna diskutera musik ingående med kollegor, säger Carola:

– Det är ett spännande koncept att hänga så många dagar med andra artister. När jag slog igenom med "Främling" trodde jag att det fanns någon sorts klubb där alla artister träffades, men hade så fel!

Sedan tidigare är det känt att Ola Salo, Orup och Amanda Jenssen kommer medverka i programmet. Mötet med Orup är något som Carola särskilt ser fram emot.

– Jag tror att jag och Orup kommer riva ner lite förutfattade meningar om varandra. Han är fantastisk, och det skulle vara roligt att samarbeta med honom på en skiva i framtiden, säger Carola.

Amanda Jenssen och Carola har träffats förr, när Jenssen slog igenom i "Idol" satt Carola i juryn.

– Inte för att slå mig på bröstet, men jag sa att hon skulle bli nästa stjärna redan första gången jag såg henne. Hon har en udd, en stil, som är unik, säger Carola.

Carolas namn har länge förekommit i spekulationerna kring årets program, men TV4 gick ut med nyheten först på onsdagen i ett videoklipp där Ola Salo nynnar några takter ur sångerskan genombrottslåt "Främling".

– Jag älskar Ola Salo, han är nästan en idol. Vi jobbade ihop på "The voice" och han är en väldigt sympatisk människa med ett stort intellekt, säger Carola.

Med Carolas medverkan kommer det att finnas en vinnarlåt från Eurovision Song Contest ("Fångad av en stormvind"), två segrarbidrag från Melodifestivalen ("Främling", "Evighet") och ett knippe andra stora hitlåtar ("Mitt i ett äventyr", "Runaway", "Hey Mickey") för de sex andra deltagarna att sätta tänderna i.

Carolas egna favorittolkningar i programmets historia har September och Magnus Uggla stått för.

– Septembers cover av Petter var ju fenomenal, ett verkligt genombrott. Och Magnus Ugglas version av "Jag och min far", han gjorde den till sin. Det har varit en hel del gudomliga möten i programmet. Och det gör ju musiken med oss, när den hamnar rätt, säger Carola.

Nu är fyra av de totalt sju platserna klara för "Så mycket bättre", som spelas in på Gotland i sommar och sänds i TV4 till vintern. Carola är hemlighetsfull om vilka de andra deltagarna kommer att bli, men antyder att åtminstone en äldre veteran finns bland de sista namnen:

- Jag tror att det kommer bli den äldre ligan som tar hem showen i år. Jag själv hamnar i det gyllene medelsnittet i årets säsong, säger Carola och skrattar.

Joachim Sundell/TT

joachim.sundell@tt.se