Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En minigris orsakade lägenhetsbrand i Torvalla

/
  • Räddningstjänsten tror att familjens minigris vält en lampa som orsakat branden som startade i en lägenhet i Torvalla på torsdagskvällen. Foto: Ulrika Andersson

En delvis kolsvart lägenhet, mycket rök och mitt i alltihop – en överlevande minigris. Det mötte brandmän i Torvalla i går.

Annons

Räddningstjänsten ryckte vid 15.15-tiden ut till ett bostadshus i Torvalla där en lägenhet var rökfylld. När en son i familjen kom hem lade han märke till rök och en svart brevlåda.

Brandvarnaren tjöt från lägenheten och enligt de första uppgifterna fanns 15 lägenheter i huset.

När personal från räddningstjänsten gick in i bostaden framkom att brandskadorna var omfattande. Och det fanns en minigris i anslutning till lägenheten som passade på att fly när sonen öppnade dörren.

En teori är att minigrisen vält omkull en lampa i vardagsrummet och det ledde till att eld i första skedet uppstod i något föremål eller textilier.

Ett flertal plastdetaljer i bostaden brann upp eller smalt ihop och orsakade en del av rökutvecklingen.

Enligt personal i räddningstjänsten har man inget liknande att jämföra med. Lägenheten var delvis svart men minigrisen var vid liv trots att den varit instängd i röken. Hur länge är oklart.

– Det är ett mirakel att minigrisen överlevde det här, sa räddningsledaren.

Mer läsning

Annons