Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En lokalrevy att vara stolt över

När den för tre år sedan återuppståndna Alsenrevyn bjuder in till bygdegården går Alsenborna man ur huse.

 Och det gör de rätt i. Årets revy "Nu laddar vi om!" har det mesta man väntar sig av en lokalrevy; glitter och vadmal, sång och musik, gott om lokala tillbakablickar, en hel del buskis och här och där en liten gnutta allvar.

Revyrävarna Thord Larsson och Rolf Nyman känns igen från många upplagor av Jemtrevyn som regerade på Storsjöteatern innan Östersundsrevyn tog över. Gubbduon blir en hel kvartett kompletterad med Ingvar Forss, en ny bekantskap för mig, och KG Gustafsson som jag sett i många av Berta Magnussons uppsättningar.

KG är en komisk talang, vilket han inte minst visar i sketchen "Provfilmningen" som lockar fram kvällens största skrattsalvor. Här spelar han en tilltänkt medverkande i ett trädgårdsprogram som agerar efter instruktioner som egentligen är avsedda för en ung kvinnlig fotomodell. Stor scennärvaro och ett obetalbart kroppsspråk.

KG är också en utmärkt sångare, precis som kvällens primadonna Karina Mattiason. Tillsammans gör de en fin duett på melodin "Something stupid". "Samma postkod" heter den i den här versionen som handlar om en slitstark relation där hoppet om tur i spel tar ut besvikelsen över otur i kärlek.

Karina Mattiasson gör också bra ifrån sig i kvällens seriösa powerballad; "Vår jord" som sjungs till ett bildspel med såväl undersköna Alsenmotiv som kaosbilder från naturkatastrofer på andra sidan klotet. Snyggt och tänkvärt.

Återväxten i Alsenrevyn är tryggad av fyra unga förmågor; Anna-Karin Häggman, Petra Wiklund, Fredrik Forss och Anton Forss. Ingen av dem uppvisar någon större scenvana men det kompenseras av stor spelglädje och med några fler revyer i ryggen har samtliga förutsättningar att bli riktigt bra.

Thord Larsson står för de flesta av sketcherna i årets Alsenrevy. När det gäller sångnumren har såväl Reidar Eriksson som Karina Mattiason bidragit, men enligt den information jag fått är det ensemblens ljudtekniker Erik Holmer som står för de flesta av texterna. Och det gör han med den äran. Fyndigt ordsnickeri med bra rytm och få nödrim, fortsätt så. När sångerna sen framförs av en så sångstark ensemble som Alsenrevyns kan det inte bli annat än bra.