Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kväll med tjejerna på Konztverket

Varje onsdag kväll träffas tjejerna i föreningen Konztverket i ABF:s lokaler på Brunflovägen för att umgås och få möjligheten att utveckla sin kreativa sida.

Annons

Denna onsdag har föreningen öppen ateljé som betyder att man får komma dit och prova på allt från akvarell till att träna på ansiktsmålning inför halloween. Den här kvällen målar tjejerna masker och knådar lera.

– Varannan vecka har vi också en workshop med olika tekniker som man får prova på, säger Sara Sahlin som är en av de ansvariga för Konztverket.

Föreningen startade redan i våras, men invigningen för allmänheten var den 12 oktober. Hit får alla kvinnor mellan 13 och 25 år komma och få utlopp för sin kreativa sida. Men Sara berättar att de inte håller så hårt på åldersgränsen.

Stina Rudebjer är här i kväll för att göra klart sin okarina, som är ett blåsinstrument av typen kärlflöjt och som även kallas för lergök. Den ska hon använda som accessoar till sin så kallade cosplay, en japansk form av maskerad där man klär ut sig till olika karaktärer från exempelvis en film, en serie eller ett spel.

– Det jag tycker är roligt med dessa kvällar är att man får pyssla med allt möjligt och att man får prata med människor, säger Stina Rudebjer.