Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En konspiration att lita på ...

/
  • Dennis Lyxzén och bandkamraterna i The (International) Noise Conspiracy har blivit sju år äldre sedan de spelade i Östersund sist, men det energiska soundet med referenser till både 60-talets modspop och punkens guldår på 70-talet var inte en dag äldre.  Foto: Joakim Rolandsson
  • Dennis Lyxzéns politiska känga till Piratpartiet, ”Sveriges farligaste parti”, möttes även det av applåder från publiken.

Umeåbandet The (International) Noise Conspiracy hade inte spelat i Östersund på sju år när de på fredagskvällen gästade Teaterkällaren. Och publiken som kommit var mycket entusiastiska.

Annons

Sedan vi såg dem sist har de blivit lite äldre och lite mognare, men de är fortfarande lika energiska som vilka hormonstinna 18-åringar som helst. Fast lite mer rutinerade då.

Musiken låter dock precis som vi minns den. Soundet är snyggt och tillbakablickande med referenser till både 60-talets modspop och punkens guldår på 70-talet. Ett sound som låter halvplatt på skiva, men som tar ut sin fulla rätt på Teaterkällarens scen denna kväll, så när som på lite tekniska besvär.

Mellan alla trick med mickstativet och gitarrsolon hinner sångaren Dennis Lyxzén dela ut en känga till Piratpartiet också, ”Sveriges farligaste parti”. Något som kan tyckas vågat att säga framför en publik där alla är i potentiell piratålder. Men av sympati eller kanske skuldkänsla inför Sveriges barskrapade artistkår, applåderar publiken även detta, om än med lite tveksamhet.

Dennis Lyxzén har inte varit på Storsjöyran sedan 1998, och då med bandet med Refused. Men The (International) Noise Conspiracy har aldrig fått uppleva yran.

– Något som någon arrangör borde notera, tycker Lyxzén.

Mer läsning

Annons