Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En kavalkad av skratt när gränser korsas

RAW Comedy är komik utan gränser, ordet skall vara fritt och grovt är temat.

Klubben, som vanligtvis håller till i Stockholm, firar i år 10 år och Mårten Andersson och hans gäng turnerar flitigt runt i Sverige. Titeln för denna show är Korsar gränserna, med anspelning på både internationell och politiskt inkorrekt satir.

Upplägget med sex komiker, varje person med 15 minuter till sitt förfogande, är kort sagt intensivt. Först ut är Mårten Andersson och publiken är taggad till topp. Norrlandsskämten landar snyggt och skratten fyller lokalen. Kollegan Özz Nûjen får sig en omgång och sexskämten rivs av med energi.

Thomas Järvheden är nästa komiker på scenen och han har rutin. Hans fantastiska imitation av Alfons Åberg som tonåring får publiken att värja sig i stolarna.

Enda kvinnliga komikern under kvällen är Gabriella Francis. Hennes amerikanska stil är uppfriskande och hon levererar kanske de mest råa sexskämten under kvällen. Snacket om YouTube är även det mycket underhållande, men när jag gjorde min research fann jag knappt några klipp av henne själv där, och det är synd för hon är grym.

Messiah Hallberg, nästa komiker, kör sin typiska brat-stil. Också han drar skämt om Norrland och skrattet sprider sig i lokalen. Han interagerar med publiken på ett frisläppt sätt.

Efter pausmusiken, som är festligt i sig, äntrar Mårten Andersson scenen igen. Denna gång snackar han alkoholproblem, Stockholmsfenomen och promotion för sin egen show, Under ytan. Snart drar han ut på turné med den, och han får ett stort gensvar från publiken när han undersöker intresse, så passa på att se den när den kommer till stan.

Näst sist ut är den rutinerade komikern Özz Nûjen. Zlatan blir hans främsta måltavla och det är ingenting annat än klockrent.

Sist ut är Martin Beyer-Olsen, vår norska granne. Det är ett fascinerande framträdande med oväntande inslag och även om det är bra så är energin kanske inte riktigt med ikväll.

På det hela taget är kvällen en riktig skrattfest och jag lämnar Storsjöteatern med ett leende.

-------------------------

FAKTA: Raw Comedy

Stand up-komik

Medverkande: Thomas Järvheden, Hasse Brontén, Martin Beyer-Olsen (NO), Gabriella Francis (US), Messiah Hallberg och Mårten Andersson.