Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En jämlik framtid

Jag ser framför mig en framtid där vi alla är jämställda och lika mycket värda.

Barn, vuxna, män, kvinnor, invandrare, sjuka, friska, gamla, funktionshindrade, arbetslösa och människor som har arbeten.

Listan kan göras lång eftersom vi alla är unika.

Under olika perioder i livet har vi alla olika behov av stöd och hjälp. Det ska finnas en bra skola för alla.

Barnomsorg, också på natten. Det ska finnas sjukvård som inom rimlig tid är tillgänglig för alla som behöver och en äldreomsorg där brukarens bästa går i första hand.

Jag ser också en framtid där unga människor har tillgång till arbeten med lön enligt gällande kollektivavtal.

Det ska finnas möjlighet till att läsa upp betyg och till att genomföra utbildningar och studier på komvux och universitet. En möjlighet som man ska ha hela livet.

Det är inte säkert att man gör de rätta valen redan från början. Det ska finnas bostäder som passar ungdomar, som de har råd att bo i.

En rättvis skatt där vi alla betalar efter förmåga, de som tjänar lite betalar mindre, de som tjänar mer betalar mer. Pensionärer betalar efter samma taxa som en löntagare.Vi människor har inte samma behov.

Vissa perioder kanske många av oss inte behöver nyttja samhällets service. Men i min värld handlar det om solidaritet, att bry sig om varandra.

Därför väljer jag välfärd före skattesänkningar.

Bendigt Eriksson  (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel