Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En indiecocktail av vin och vatten

Text och musik

Bombay Sapphire Club

(fredag)

Det är en festival i festivalen, ett blandband live. Text och musik är experimentet som till en början brister mer än det bär. Med två låtar från varje band och oändliga gästspel fram och tillbaka är det lite svårt att skilja alla intryck från varandra.

På många sätt är Text och musik mer en uppvisning i indiemusik för de redan invigda än en bra reklampamflett för bra musik. Men ju längre det går, ju mer extrovert verkar föreställningen.

Alla byten på scen och tekniska problem tar udden av insatserna under första omgången. Rundgångar och stapplande starter avlöser varandra. Stämningen är torr och kylig, inte minst eftersom större delen av publiken svårflörtat envisas med att sitta ner. Dessutom är det skamligt glest i lokalen.

Sedan vänds myntet. I akt två känns ljudet mer stabilt och alla verkar ha slappnat av, särskilt publiken som strömmat till. Ju varmare i kläderna artisterna blir, ju mer verkar de trivas på scen. Flera akter försvinner tyvärr i mängden trots bra framträdanden (The Bells, Hospitalet), men andra sticker ut och tillför dynamik i den rock och röjdominerade konserten (Ulf Sturesson, Raketen, Conny Nimmersjö).

Hela kollektivet avslutar tillsammans på scen i extranumret "Fylleskalle". Facit på föreställningen är en fascinerande indiecocktail av vin och vatten.

Låtar som sticker ut ur mängden: "Min arm" (Nord och Syd), "Utan er" (Magnus Ekelund), "There's an arsonist in this family" (Patrik Backlund), "Med Satan" (Mattias Alkberg), "Fylleskalle" (Hela kvällens artister), "Inte redo" (Pascal), "Mer och mer" (Raketen), "Jag vet att det är fel" (Ulf Sturesson).

Guldstjärna till: Patrik Backlund, Magnus Ekelund, Anna Åhman, Jonas Teglund, Ulf Sturesson, Conny Nimmersjö, Kalle Nyman, Patrik Heikinpieti, Mimmi Skog.