Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En helkväll med Höglunds musik

De flesta känner till "Jag hör hur dom ligger med varandra i våningen ovanför", men Kjell Höglund har en gedigen låtskatt som räcker minst till en helkväll.

Visste ni att det finns en klubb i Stockholm som bara spelar Kjell Höglunds musik? Till hans mest älskade låtar hör, förutom "Jag hör hur dom..." också "Genesarets sjö", "Man vänjer sig" och "Bland skurkar och vanligt folk".

Snart får även länsborna höra tolkningar av sångaren, låtskrivaren och författaren som föddes i Östersund för 69 år sedan. Den 15 maj kommer nämligen Johan Johansson och Kettil Medelius till Östersund och Storsjöteatern där de tänker bjuda på "En kväll med Höglunds sånger".

Både Johansson och Medelius har tidigare varit Kjell Höglunds kapellmästare. Jazz- och teatermusikern Kettil Medelius är annars känd för sina samarbeten med Owe Thörnqvist och Freddie Wadling.

Johan Johansson har ingått i punkbandet KSMB och spelat med Stefan Sundström. Han har också gjort musik som soloartist och producerat skivor med allt från Lars Winnerbäck till självaste Kjell Höglund.

Kjell Höglund gör inga spelningar längre, men hälsar genom arrangören att han mår utmärkt och "att ni inte får missa det här".