Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En häktad efter knivdramat i Torvalla

Den 33-årige manen erkänner att han knivskar en annan man under bråket i Torvalla centrum i söndags.

– Men det var i nödvärn, hävdar han.

Den 33-årige man som suttit anhållen misstänkt för inblandning i knivdramat i Torvalla i söndags häktades i går av tingsrätten i Östersund. Kammaråklagare Anna Uddenberg ville att 33-åringen skulle häktas misstänkt för försök till dråp, men efter cirka 20 minuters överläggningar beslutade tingsrätten att i stället häkta honom på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.
Det var i söndagskväll som polis larmades till Torvalla centrum efter uppgifter om ett knivslagsmål. Tre personer fick efter bråket föras till sjukhus.
Mannen själv erkände för rätten under gårdagens förhandlingar att han knivskurit en annan man, men han anser inte att han gjort sig skyldig till något brott eftersom han handlade i nödvärn.
Ytterligare en man har suttit anhållen misstänkt för delaktighet i knivdramat, han släptes dock i går förmiddag. Enligt Anna Uddenberg är han fortfarande misstänkt för brott.
– Han är inte avskriven, säger hon.
I dag fortsätter utredarnas arbete.
– Vi ska höra ytterligare ett par personer som har varit inblandade eller sett saker under händelsen, säger Anna Uddenberg.
Dessutom väntar utredarna på provsvar från SKL, statens kriminaltekniska laboratorium.
– Vi har skickat ett par föremål till SKL, bland annat kläder, säger Anna Uddenberg.
Att söndagens bråk i Torvalla centrum ska ha kopplingar till den knarkhärva som nyligen nystats upp i Östersund med omnejd tillbakavisas av Ulf Berg vid Jämtlandspolisen.
– Jag höll i båda utredningarna så jag borde ha vetat det i så fall, säger han.
I övrigt vill Ulf Berg mana till lugn bland Torvallaborna.
– Söndagens händelse har inget med själva Torvalla att göra. Folk behöver inte vara oroliga. Det är inte farligt att gå ut, säger han.