Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En gnutta magi på Autisternas nya

Om förra skivan var ”Fucking Åmål” så är nästa mer Roy Andersson. Det säger Per Olof Stjärnered om Autisternas nya fullängdare ”Legender”.

Popbandet Autisterna släpper en ny platta den 2 mars nästa år. Det är bandets första sedan debuten "Sista scenen" som kom för tre år sedan och som också fick ett nationellt genomslag. Men sedan blev det plötsligt tyst om gruppen som numera har sin bas i Göteborg.

– Vi fick kanske inte ett fantastiskt genomslag, men vi nådde ut över medel i alla fall. Det började bra, men sedan blev det inte så mycket av något. Det är svårt att säga vad det beror på, säger bandets sångare Per-Olof Stjärnered.

Den nya plattan har bandet döpt till "Legender" och fansen kommer att känna igen sig lovar han. Första singeln släpps den 10 januari och heter "Rachael Ray" och är inspirerad av den amerikanska tv-programledaren med samma namn.

- En låt om vad som händer med en när man inte har så mycket att fylla dagarna med. Och tyvärr får man väl säga, en av dom mer självbiografiska på skivan.

Annars har Per-Olof Stjärnered gått ifrån det mest personliga och övergett den torraste diskbänksrealismen. Medan ”Sista scenen” nästan var helt självbiografisk, har de nya låtarna på ”Legender” mer fiktiva inslag.

– Om man ser skivorna som filmer så var den första lite som ”Fucking Åmål” medan nästa är mer Roy Andersson. Den är inte så grå, utan har en gnutta magi. Vissa texter är ganska enkla, medan andra är ganska abstrakta.

#Vad vill du ska hända med Autisterna den närmaste framtiden?

– Jag har inte så många tankar kring framtiden. Man styr ändå inte över den själv.