Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En glimt av Jämtlands framtid

Dagens Jämtland blev överkört av Norrköping. Men kanske fick vi ändå en glimt av en ljus framtid när tre egna produkter fick visa upp sig.

– Kul att se ungdomarna, säger coach Pontus Frivold.

Jämtland Basket ungdom tar för sig allt mer mot de bästa svenska lagen och innan matchen mot Norrköping hyllades P15- och F16-laget, som tog sig vidare till Final Four i URM, samt P16 – som nästan gjorde det. Därefter var det slut på det roliga, åtminstone för en stund.

Ligamatchen mellan Jämtland Basket och Norrköping Dolphins dog redan efter tio minuterna när gästerna hade ryckt till sig en ledning med 26–9. Det växte till 45–26 i paus och matchen gick på tomgång.

Med fyra minuter kvar av den tredje perioden var det dags för Max Tandberg Wall, 18 år, att göra entré. Den Jämtlandsfostrade guarden har matchats sparsamt under sin första ligasäsong. Den här gången skulle han få känna på golvet betydligt mer – och han hade målet klart för sig.

– Det gäller att försöka komma ut och spela hårt och visa att man ska ha speltid, säger Max Tandberg Wall.

När du kom in var matchen redan avgjord, påverkade det din inställning?

– Det finns i bakhuvudet, men jag ville bara komma in med energi och försöka peppa killarna.

Max Tandberg Wall spelade nästan fjorton minuter. Under den tiden svarade han för två assist och gjorde också tre egna poäng. Han hyllades av lagkaptenen Stefan Hellgren efter matchen.

– Han kommer in och gör det väldigt bra. Han är frejdig och gör det som han brukar göra på träning. Vi är inte förvånade.

Även coach Pontus Frivold stämde in i hyllningarna av Max Tandberg Wall, men också av Mikael Jönsson och Stefan Zivkovic – som även de fick utökad speltid.

– Det är roligt att se ungdomarna. Det visar att det finns kapital för framtiden. Max är kanske den som har störst potential. Han har kunnat träna kontinuerligt och gjorde det bra mot Sundsvall. Det var kul att se att publiken gillade det han gjorde i dag, säger Pontus Frivold.

En match återstår innan Jämtland går in i sitt första slutspel på tre säsonger. Man gör det mot suveräna seriesegrarna Södertälje och Jämtland slår rejält ur underläge.

– Det ser inte så snyggt ut att gå in i slutspel med två stora förluster. Det är inga andra än vi själva som tror på oss och det får vi försöka utnyttja. Det här laget har potential att göra något stort, säger Stefan Hellgren.