Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En fullträff för tennisen

En bygglovsansökan hamnade fel och pengarna räckte inte – men till slut blev utbyggnaden av tennishallen av. Ambitionerna är att bli ännu större.
– En bana till skulle inte vara fel, säger Ola Lanner, ordförande i tennishallsföreningen.

I augusti 2013 skrev Länstidningen om att tennisen blir allt större i Östersund. Då var en utbyggnad av hallen, med en kafeteria, ett nytt tränarrum och en läktare på väg. Nu är allt på plats – men vägen dit har inte varit spikrak.

Tennishallsföreningen hade hoppats på att få bidrag från Östersunds kommun på 400 000 kronor för utbyggnaden. Något sådant blev det inte. Föreningen fick pengar från en stiftelse, men fortfarande saknades 200 000 kronor.

– Då gjorde vi ett upprop. Vi var ärliga och berättade att vi hade ett glapp i finansieringen och frågade om folk ville stödja oss. På det viset fick vi in de 200 000 kronorna som fattades, säger Ola Lanner.

Då uppstod nästa problem. Tennishallsföreningens bygglovsansökan hamnade i fel mapp hos kommunens tjänstemän och tillståndet försenades.

– Det blev byråkratiskt krångel och det var tråkigt. Vi hade räknat med att det skulle vara klart till vår turnering Jämtsmashen i oktober, men i stället hade vi invigning i maj. Då hade Riksidrottsförbundet ändrat sina regler, så vi fick inget bidrag från dem. De ger bara bidrag till spelytor, säger Ola Lanner.

Men nu står klubben med en ny och fräsch kafeteria, ett tränarrum och en läktare – något som förenklar verksamheten betydligt. Nästa steg är att bygga en receptionsdisk, ett uppvärmningsrum och ett klubbrum för ungdomar.

– När vi har gjort det har vi en komplett anläggning, men för få banor, säger Ola Lanner.

Tennisverksamheten I Östersund har nämligen ett angenämt problem – antalet banor räcker inte till den efterfrågan som finns. Tennisklubben har i dag 360 medlemmar, hälften av dem ungdomar, och totalt 600 personer som har konton för tidsbokning i hallen.

Föreningen ser gärna att den fick ta över arrendet för de tennisbanor som ligger i Björkbacka. Idéer finns också om att bygga tak över de grusbanor som ligger alldeles bredvid hallen.