Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En fullspäckad tv-höst väntar

Björn Kjellman tolkar kändisar, familjen Montazami myser och Niklas Strömstedt bjuder på klassiker från Svensktoppen. Höstens "tv-tablå" är fullmatad med nya program och gamla klassiker.

Efter fiaskot med talangprogrammet "X factor" är gamla trotjänaren "Idol" tillbaka i TV 4. Uttagningsturnén har redan startat och i slutet av september börjar fredagsfinalerna.

Lördag är det premiär för SVT:s stora höstsatsning "Alla tiders hits" där Niklas Strömstedt och Karin Adelsköld bjuder in Sveriges artistelit. I direktsändning ska gästerna tolka sina favoriter från "Svensktoppens" gigantiska katalog av folkkära hits. Först ut är bland andra Christer Sjögren och Jessica Andersson.

Helgunderhållningen i SVT är också säkrad med "Moraeus med mera", "Doobidoo" och "På spåret".

Söndag är det premiär för TV 4:s nya söndagsunderhållning "Förr eller senare" där kändisar ska tidsbestämma prylar och företeelser. Kanalens nya komediserie "Halvvägs till himlen" med bland andra Johan Glans och Jan Malmsjö har premiär om ett par veckor. Och i oktober är det dags för det sketchbaserade "SNN News" där Mikael Tornving agerar nyhetsankare. Dessutom återvänder tittarsuccén "Solsidan" och "Så mycket bättre" igång.

I TV 3 syns Maria Montazami i både "Svenska Hollywoodfruar" och det egna "Montazamis med vänner". I det nya programmet bjuder hon och familjen hem kända gäster till huset på västkusten.

I oktober är det premiär för skådespelaren Björn Kjellmans TV 3-program "Att vara". I programmet träffar han kändisar för att sedan förvandla sig till dem. Varje avsnitt avslutas med att gästen får möta sig själv, tolkad av Björn Kjellman.

I samma kanal är det senare i höst premiär för Renée Nyberg program "Renées rubriker" där hon tittar närmare på aktuella händelser.

Kanal 5 satsar på "Dessertmästarna" – tolv sötsaksentusiaster som gör upp om titeln Årets dessertmästare. Radarparet Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är dubbelt aktuella, nu till veckan med "Breaking news" och i oktober med "Nugammalt – 10 sidor av svensken". Samma månad är Carina Berg tillbaka med en andra säsong av "Bergs bärbara talkshow".

Till jul är Sissela Kyle aktuell i dramaserien "Fröken Frimans krig" i SVT som handlar om kvinnorättsrörelsen i början av 1900-talet. I TV 3 vrider Plura Jonsson och Måns Herngren upp julstämningen med "Pluras jul".

Karin Dofs/TT