Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fokuserad slutoffensiv gav Jämtland säsongens tredje vinst

/

Länge var det missarnas match. Länge såg det ut att bli ännu en rysare. Då avgjorde Jämtland med några minuter av fokuserad offensiv basket:
- Ingen snygg seger, men skön, säger Stefan Hellgren efter 69-59 mot Helsingborg.

Annons
Vi tar det där med missarnas match direkt:
I söndagens möte med Norrköping slarvade Jämtland bort fem bollar - på hela matchen. I går var man uppe i samma siffror efter åtta minuter och totalt blev det 21 turnovers.
Pust och stön ... då ska ni bara höra Helsingborgs notering: 28 tappade bollar.
Jämtlands assisterande coach Henrik Johansson kommenterar rekordnoteringarna:
- Visst slarvades det en hel del, vi snackade om det i pausen för redan då hade vi gett bort tio bollar ... det blev lite bättre i alla fall i sista perioden, säger Henrik.
Alla blindgångare som Helsingborg svarade för vill dock hellre Johansson se som produkter av ett aggressivt försvarsspel av Jämtland - och det finns faktiskt fog för den tolkningen. Jämtland noterades för hela 21 stulna bollar.
- Men visst, det var inte skönspelet som gjorde den här matchen underhållande. Det var väldigt tufft, nästan lite grisbasketaktigt... men det var jämnt och spännande.
Period 1 var jämn.
Period 2 såg ut att ge Jämtland övertaget när Andrew Mitchell gjorde sju raka poäng men då klev matchens huvudrollsinnehavare nummer 1 in i bilden. Helsingborg avslutade perioden med 15-3, väldigt mycket tack vare en omutlig Johan Åkesson.
Period 3 var en repris på första ronden.
Period 4 var jämn fram till det återstod knappt tre minuter.
Då avgjorde Jämtland så här:
- Vi ledde med en poäng, berättar Stefan Hellgren.
- Då missade Åkesson en lay-up och Mitchell satte en trea i anfallet efter. Sen fick en Helsingborgare en teknisk foul sedan han sparkat bollen in i reklamskyltarna.
Därpå fick Jämtland två straffar och bollen vid sidan.
- Så det som såg ut att bli en poängs överläge för Helsingborg blev plus sex för oss och sedan satte jag en trea och då var det för sent för att de skulle komma ikapp, säger Hellgren.
En viktig seger?
- Skitviktig, och välförtjänt. Nu är vi med där i mitten igen, säger Hellgren.
I en lågklassig match som denna är det förstås svårt att skaffa sig särskilt fina siffror. Ändå är det bara att konstatera att Luka Marolt (sju poäng) och Tommy Johnssons (sex poäng) bör ha mer att plocka fram om de ska få godkänt på den tuffa bedömningsskalan vi använder för heltidsproffsen.
- De bidrar med massor i det defensiva spelet, offensivt har vi inte hittat rätt som lag ännu ... men jag tycker vi har potential att bli ett lag som gör 80 poäng per match, säger Henrik Johansson.
Så passande då att Johanssons Jämtland har elva spelfria dagar på sig att gnugga fram den anfallskraften.

Mer läsning

Annons