Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En eloge till Henning Mankell

Visst blir man lite förbryllad när man ser att USA alltid varit och än i dag på ett eller annat sätt alltid är involverade i andra länders/världs-delars bråk/krig.

Irak, Iran med flera. Jo dom var ju i Bosnien också väldigt snabbt in och ut för där fanns inga tillgångar för dom att utnyttja.

Numera är man i Afghanistan och har dessutom lurat med sig andra länder och påstår att detta är för att stävja terrorismen, undrar om där finns tillgångar som man från deras sida kan utnyttja.

USA uttalar sig att vara för fred i världen, men vad man levt av i alla år är krig och att stödja länder som krigar med varandra för att dom själva drar fördel av det och tjänar ekonomiskt på det hela.

Det yttersta exemplet är väl det som just nu är det mest aktuella, Israel, där stöder man ett land/en befolkning som fick lida under under andra världskriget.

Nu beter dom sig likadant, Israelerna mot andra, alltså vilka ska vi då förkasta?

USA stödjer dom, världen är emot, folket är emot, finns det ingen med fungerande hjärna? Man har tydligen inte så stora tillgångar så man måste genom att uttala sig vara för fred via FN med flera agera för att på ett eller annat sätt skaffa sig tillgångar, olja framförallt.

Mankell ställde upp med risk för sitt eget liv, en eloge till honom.

Roger Westerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel