Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En bra debut av Malcom B

"Tid och rum"

(Sony Music)

Bästa låt: "Vad du vill"

Vilket år för svensk hiphop. Lilla Namo och Abidaz har redan släppt lyckade debutalbum och nu är det dags för nästa hiphoptalang, Malcolm B, som slog igenom i tv-programmet "X-factor" i fjol. Debutalbumet "Tid och rum" är en rätt svajig platta som pendlar mellan låtar om tuff förortsuppväxt och, framför allt, kaxig tjejtjusarhiphop. Det sistnämnda fungerar oerhört väl i den respektfulla liggalåten "Vad du vill", men mindre bra i "Gäris" som mest bjuder på oinspirerad skrytrap.

Rappen är annars Malcolm B:s starka sida (till skillnad från sången). Framför allt är han en bra historieberättare, vilket gör honom mer lättillgänglig än många andra i samma genre. Soundet är lite väl tunt i vissa låtar men spår som "Den där shonnen", "Du och jag" och "Vad du vill" gör ändå "Tid och rum" till en klart stabil debut.

Karl Dalén/TT