Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En bok för alla får nytt stöd

Om oppositionen vinner valet funderar man på att återinföra stödet till En bok för allas barnboksutgivning. Det framkom vid en debatt anordnad av Svenska barnboksinstitutet på tisdagskvällen.

Bokförlaget En bok för alla startades 1976 i syfte att med statligt stöd ge ut kvalitetslitteratur till låga priser. 2008 drogs det statliga stödet till förlaget in. Oppositionen tycker att beslutet var fel och statsministerkandidaten Mona Sahlin (S) konstaterade under tisdagens debatt i Kulturhuset i Stockholm att man kan tänka sig att återinföra stödet till utgivningen för barn och unga.

- Det är sällan man vill återinföra något som den förra regeringen raserat. Men det här är en så viktig fråga, det var uppenbart, att man verkligen vill återuppbygga det som En bok för alla var, säger Jan Hansson, chef för Svenska barnboksinstitutet.

Vid debatten medverkade förutom Mona Sahlin även kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M), Lars Ohly, partiledare för Vänsterpartiet och Peter Eriksson, språkrör för Miljöpartiet samt företrädare för de andra politiska partierna. Det visar, menar Jan Hansson, att litteraturen för barn och unga ses som en viktig fråga av partierna.