Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En Berlinmur mitt i Åre"

Lägenheterna på Lake Lodge mitt i Åre säljer som smör i solsken.
Men alla är inte nöjda.
– Väggen som byggts upp mot järnvägen är som en Berlinmur i betong, säger Eva Hale, som har bostadsrätt i grannhuset.

LT har tidigare berättat om bygget av Lake Lodge.

Tre byggnader håller på att byggas av Attacus på gamla Draklanda vid gamla Årevägen ett par hundra meter bortanför Åre tågstation. Husen byggs åt Lake Lodge bostadsrättsförening. Totalt blir det 19 lägenheter som redan reserverats.

Men bygget är inte helt okontroversiellt.

Eva Hale som äger boende i grannbostadsrättföreningen tvärs över vägen har överklagat bygget till länsstyrelsen. Hon tycker att Lake Lodge bryter mot bygglovet och uppger att detaljplanen inte tillåter bostadsrätter.

Vidare tycker hon att den 60 meter långa och 7 meter höga ljudisolerande betongväggen mellan Lake Lodge och järnvägen är anskrämlig.

– Väggen som byggts upp mot järnvägen är som en Berlinmur i betong, säger hon.

Åre kommuns byggchef Per Breidfors uppger att han inte anser att kommunen gjort något fel.

– Vi har ju skickat ut detaljplanen på samråd och då även till bostadsrättsföreningen tvärs över vägen. Det inkom inga synpunkter då och sedan har detaljplanen vunnit laga kraft, säger han.

– Nu har de här två (Eva Hale och hennes man) överklagat. Vi kommenterar inte pågående ärenden. Jag kan bara säga att vi välkomnar en prövning. Jag vill tillägga en sak om den här betongmuren. Så ser den ut just nu. Men det ska sättas plank på den. Så det kommer inte att vara en betongmur när det är klart, säger Per Breidfors.