Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En befriande brist på ställningstaganden

För ett par veckor sedan hade de sålt 11 biljetter till föreställningen. 11 hade nu blivit flera hundra och det var nästan helt fullsatt när Anders och Måns skuttade upp på scenen på Storsjöteatern.

Inga värdelösa imitationer, inget snack om ondskefulla riksdagspartier. Inget gnäll.

Anders och Måns har totalt ställt sig vid sidan om innehumorn, och visar det tydligt med sin show.

Vi lever i en tid som går ut på ställningstagande, och bara en sådan sak som att Anders och Måns står och snackar i över två och en halv timme utan att nämna ett enda ord om järnrörsskandaler eller skolpolitik känns faktiskt oväntat kontroversiellt.

Showen rullar istället på och tar upp ämnen som torra byxor, att E-Type sjunger genom näsan och firmafester. Dessa roliga grejer som de hittar lyckas de analysera och skruva på ett helt fantastiskt sätt, och man märker att man sitter och fnissar något löjligt åt dessa små men vassa iakttagelser.

Det är otroligt korkat, och faktiskt ännu smartare när de valsar in i diskussioner kring människans sätt att vara. Till en början pratar de om hur smidigt det faktiskt är att enkelt skylla på apan i oss när vi felar. Mot slutet vänds det hela och vi får då lära oss att hylla apan.

Anders och Måns gör roliga grejer. Och jag tror att det måste få finnas saker som enbart är till för att vara roliga, trots att flamset i sig säkerligen kan reta många.

Duon är både före sin tid och efter sin tid, och jag är otroligt glad att jag såg årets troligen bästa show.

Rikard Orvegård