Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En bättre och säkrare väg framåt

Kommunfullmäktige i Bräcke har beslutat avsätta 9 Mkr till att gå vidare med planerna på en skidtunnel i berget i Gällö.

Om/när skidtunneln blir verklighet kommer trafiken mellan Östersund och Gällö att öka betydligt. Då har vi ett stort problem, nämligen standarden på E14 mellan Pilgrimstad och Brunflo. Utbyggnaden av den sträckan har varit på tapeten under många, många år men alltid fått stryka på foten när det varit dags för större vägbyggen. Då har viktigare projekt dykt upp från olika håll, vilket medfört att vi fortfarande har en trafikfarlig sträcka på ca 16 km mellan Pilgrimstad och Brunflo. Sträckan Stockholm – Åre, som redan idag trafikeras av många turister, är till största delen en bred och fin väg med dubbla filer och mitträcken, även norr om Östersund. Dock ej mellan Pilgrimstad och Brunflo, där det inte ens finns vägrenar. Det är en mycket undermålig och eftersatt bit av en europaväg, och det är inte acceptabelt.

En skidtunnel, för övrigt världens längsta, skulle kunna bidra till enorm utveckling i den delen av Bräcke kommun. Men då krävs en utbyggnad av E14, sträckan Pilgrimstad – Brunflo.

Vi anser att det är ett rimligt krav att Trafikverket tar sitt ansvar och avsätter medel för en omedelbar utbyggnad av E14 Pilgrimstad – Brunflo.

Ingrid Kjelsson (C), Östen Wallström (C), Theresa Flatmo (C), Erik Wesslau, Pilgrimstad byutvecklingsgrupp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel