Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En av varje för Frösön i premiärhelgen

Premiärhelgen i division 1 gav en förlust och en vinst för Frösön.

– Poängmässigt är vi nöjda, säger Niclas Engström.

3–6 mot Skellefteå och 9–7 mot Gamla Stan är en helt okej start i en smålurig premiärhelg.

– Vi följde vår plan perfekt och spelmässigt var vi bättre än Skellefteå. Mot Gamla Stan var det dåligt spel från båda lagen. Det minst dåliga laget vann. Men det är oroväckande att vi inte kan stänga matchen när vi har chansen.

Fjolårets tabelltrea Skellefteå visade nykomlingen hur en slipsten skra dras i lördagsfajten. När väl Frösön gjorde sitt första mål, genom Simon Sundström i tredje perioden, hade ett effektivt hemmalag redan nätat fem gånger.

– Hade vi varit mer effektiva hade vi vunnit med ett par bollar. Vi har alldeles för många chanser för att göra noll mål, minst lika många chanser som Skellefteå. Det är rutin som avgör. De gör enkla mål medan vi ska lira in på mållinjen, säger Engström.

Mot Gamla Stan fungerade inte spelet, men effektiviteten var klart förbättrad. Ändå blev det onödigt jämnt när Frösön inte gjorde grovjobbet utan blev bekvämt. Gamla Stan drog fördel av den lättjefulla attityden och gick upp från 1–5 till 7–8, innan Henrik Esbjörnsson avgjorde matchen.

Esbjörnsson var helgens bäste spelare i Frösön.

– Det syns att Henrik har spelet på högre nivå. Han är stor och stark och tappar sällan bollen i fel lägen. Han gör helt enkelt få misstag. skoj också att Simon Sundström och hela första femman kommer igång. Det är de som ska producera i år, avslutar Niclas Engström.