Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av två för Ås i andra sammandraget

Efter den lysande historiska premiären var Ås bordtennisdamer ute på banan igen i helgen. Det slutade med en förlust och en seger.
– Det blev väl som väntat, säger Anna-Carin Larsson.

Annons
Seriepremiären spelades på hemmaplan för ungefär en månad sedan. Ås som aldrig tidigare spelat så högt upp i seriespel fick en kanonstart. Två segrar, en oavgjord och en förlust.
I lördags var det dags för nästa sammandrag, i Stockholm. Två matcher stod på programmet. I den första gick Ås på en tvärnit då serieledarna Hägersten vann med 8–2. Men resultatet var lite missvisande.
– Det låter inte bra, men det var en jämn match. Vid 2–3 stod matchen och vägde och vi var i ledning i båda matcherna. Men så förlorar vi två 5-setare. Och det var en dålig trend som fortsatte, säger Ås-tränaren Anna-Carin Larsson som inte var nöjd med att laget totalt förlorade åtta av nio 5-setare under lördagen.
Andra matchen mot Riddaren blev jämnare än vad Ås räknat med.
– Den matchen hade vi räknat med att vinna. Det stod 7–6 och så gick Matilda (Grönlund-Falk) in och vann en 5-setare, ja den enda vi vann. Det var starkt, säger Anna-Carin Larsson.
Ås åkte ner till Stockholm med endast fyra spelare. Alla fick godkänt utom Camilla Edfeldt som kan mer.
– Camilla var inte nöjd, hon satte inte bollarna. Hon har tränat bra så vi vet inte vad det var. Kanske var det för att hon hade ett nytt racket.
Efter helgens matcher ligger nu Ås på en fjärdeplats men med samma poäng som Fridhem/Urnan på tredjeplats. Upp till Hägersten som leder är det endast tre poäng.
– Det är fortfarande ganska öppet och det är roligt att serien är så levande. Men vi har hårda matcher kvar, så det är inte fördel oss. Men det finns fortfarande mycket att spela för, säger Anna-Carin Larsson.
Nästa och det sista sammandraget i division 1 norra är inte förrän första helgen i april. Det lag som vinner serien går direkt upp till elitserien, tvåan får kvala. Då kommer Ås att åka med alla sina sju spelare.
Matchfakta
Hägersten–Ås 8–2
Riddaren–Ås 6–8
Matchkvoter: Matilda Grönlund-Falk 2–3, Camilla Edfeldt 2–3, Julia Viberg 1–4, Sara Svedin 4–1. Dubblar: 1–3.

Mer läsning

Annons